Kezdőlap

Egyéb

Tájékoztató – a települési felszíni csapadékvíz elvezető rendszerekkel kapcsolatosan

Tájékoztató felszíni csapadékvíz elvezető rendszerekkel kapcsolatosan

Közvilágítás hibabejelentése

Milyen információkat szükséges megadnia a sikeres hibaelhárításhoz?

  • Hány világítótestet érint a meghibásodás?
  • Több világítótest esetén hogyan helyezkednek el egymáshoz képest? 
  • Egymás mellett több, mint 2 világítótest hibásodott meg?
  • Milyen utcaszakaszon, közterületen jelentkezett a meghibásodás? Település név, Utca név házszám tól-ig
  • Elérhetőségei, melyen kollégáink szükség esetén kereshetik a hibacím pontosítása érdekében: név, telefonszám, email cím

Közvilágítási hibák bejelentésére az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Telefonos ügyfélszolgálat hibabejelentő vonala: 
06 62 565 881 (4-es menüpont, a nap 24 órájában hívható)

Email: kozvilhiba@mvmlumen.hu

E-mail: kozvilagitashiba@mvm.hu

Szolgáltató: MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. Magyarország

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. komposztálásról és hulladékgyűjtésről szóló edukációs anyaga lakossági tájékoztatás céljából

A csatolt mellékleteket megnyitva tájékozódhat a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékgyűjtéssel kapcsolatos edukációs anyagáról, mely összefoglalja a hulladék előkészítéssel, gyűjtéssel és szállítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Általános tájékoztató_házhozmenő hulladékgyűjtésről

DTkH szelektív zsákos gyűjtésről szóló tájékoztatója

DTkH komposztálásról szóló tájékoztatója

HÁZHOZMENŐ LOMTALANÍTÁS
Figyelem! Változás a lomtalanítás igénylésének menetében!

HÁZHOZMENŐ LOMTALANÍTÁS

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatása

TB szabályok változása 2021. február 12. napjától

2021. február 12-től súlyos következményekkel kell számolnia annak, aki 6 hónapon keresztül (tehát leghamarabb 2020. július 1-től) nem fizette be az egészségügyi szolgáltatási járulékot. A TAJ száma érvénytelenné válik az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele szempontjából, vagyis ingyenesen semmilyen egészségügyi szolgáltatást nem vehet igénybe – még sürgősségi ellátást sem. Korábban, ha valakinek tartozása volt, azt jelezték a TAJ kártya ellenőrzésekor, és lehetősége volt az elmaradt járulék utólagos befizetésére, vagyis a tartozástól függetlenül igénybe vehette az orvosi ellátást. Az új szabályok szerint viszont ez megváltozik.

A változások csak azokat érintik, akik egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezettek, vagyis maguk fizetik a tb-jüket. Nem érinti tehát a változás azt, aki bejelentett munkaviszony vagy saját vállalkozás alapján, vagy egyéb okból (pl. valamilyen szociális ellátás, nyugellátás, hallgatói jogviszony vagy kiskorúság miatt) ingyenesen jogosult egészségügyi ellátásra.

2021. február 12-től halasztható orvosi ellátást csak a tartozás rendezése után lehet ingyenesen igénybe venni. A halasztható egészségügyi szolgáltatások közé tartozik például sok szűrővizsgálat, így a tüdőszűrés vagy nemigyógyászati szűrés, a legtöbb fogorvosi beavatkozás, a dietetikai tanácsadás, szépészeti beavatkozások, a hasfali és lágyéksérvet vagy epehólyagot érintő operációk, illetve a jóindulatú daganatot eltávolító és a testsúlycsökkentő műtétek, de a rákmegelőző műtétek is.

A sürgősségi beavatkozásokat elvégzik érvénytelen TAJ szám esetén is, de a beavatkozás díját ki kell fizetni. Sürgősségi ellátásról akkor beszélünk, amikor az érintett az ellátás nélkül közvetlenül életveszélybe kerülne, vagy súlyos/maradandó egészségkárosodást szenvedne. E körbe tartoznak tipikusan a baleseti sérülések, szívmegállás, légzésleállás vagy erős légszomj, mérgezések, a magas vérnyomás, de akár az erőteljes hasi vagy mellkasi fájdalom, fejfájás, erős hányinger, illetve a megváltozott tudati állapot is. Szintén sürgősségi ellátás keretében fogják megvizsgálni azokat, akiknek harapásos sérülése, kiszáradásra utaló panasza, székrekedése vagy hasmenése van, vagy zavartnak érzik magukat. Ilyen és ehhez hasonló sürgős esetekben tehát jár az ellátás, de nem ingyen: ennek költségét utólag ki kell fizetni. Ez a költség akár 750 ezer forint is lehet (ez a díj maximuma).

A TB szabályok változásával és a járulékfizetéssel kapcsolatban további információ kérhető a 1819-es telefonszámon, az 1. gomb választásával. A NAV Infóvonala hétfőtől csütörtökig 8:30 és 16:00 óra között, pénteken 8:30 és 13:30 között elérhető.

 

Hitelintézeti fiók- és ATM-kereső alkalmazás

Pénzforgalmi keresőt hozott létre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely az összes magyarországi hitelintézeti fiók és bankjegykiadó automata (ATM) elérhetőségét és szolgáltatási adatait tartalmazza.
Az alkalmazást ezen az oldalon találja meg.

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az egyenlő bánásmód követelményének megvalósulását ellenőrző autonóm állami szerv, az emberi méltóság garanciális intézménye.  Olyan panaszosok számára nyújt jogorvoslati lehetőséget, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér. A hatóság a diszkriminációs folyamatok felismerését és megelőzését a jogalkalmazás mellett szakmai információkkal és kiadványokkal támogatja.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságról itt tájékozódhat

 

Figyelemfelhívás árkok tisztán tartására

Árkok tisztán tartása

MEGVÁLASZTOTTÁK A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA PEST MEGYEI TISZTSÉGVISELŐIT

NAK sajtóközlemény_Megválasztották a NAK Pest megyei tisztségviselőit_2022 06 16