Kezdőlap

Választópolgároknak

TÁJÉKOZTATÓ AZ EURÓPAI PARLAMENTI ÉS AZ ÁLTALÁNOS ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOKRÓL

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök 2024. június 9-re kitűzte az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását. A Nemzeti Választási Bizottság 8/2024. számú NVB határozatával a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi általános választását 2024. június 9. napjára – az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek közös eljárásban tartott 2024. évi általános választásának napjára – tűzte ki.
 
A jelölő szervezetek már kérhetik nyilvántartásba vételüket a júniusi általános választásokra a területi és a fővárosi választási bizottságoknál, valamint a Nemzeti Választási Bizottságnál. A szükséges nyomtatványok a https://www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok1 oldalon elérhetőek.
A választással kapcsolatos valamennyi kérelem benyújtható a https://www.valasztas.hu/ugyintezes internetes aloldalon, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján bármelyik helyi választási irodában.
 
Az Aszódi Helyi Választási Iroda elérhetősége:
Címe: 2170 Aszód, Szabadság tér 9.
Telefonszám: 06-28-500-666
E-mail: aszod.titkarsag@aszod.hu
 
Választásokkal kapcsolatos általános tudnivalók: https://www.valasztas.hu vagy https://aszod.hu/valasztas-2024/
 
Helyi Választási Iroda vezetőként folyamatosan tájékoztatni fogom a Tisztelt Lakosságot a fontosabb határidőkről és a választásokkal kapcsolatos tudnivalókról.
 
Tisztelettel:
dr. Lukács Adrienn
jegyző