Kezdőlap

Polgármester

Polgármester: Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs  (független)
Email: polgarmester [kukac]aszod.hu
Telefon: +36-30-389-8503

Bemutatkozás

1977-ben születtem Sepsiszentgyörgyön. Alap és középfokú tanulmányaimat Kisvárdán és a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában végeztem. A budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen (KRE) magyar és történelem szakos, a Metropolitan Egyetemen politikai kommunikációs tanácsadó diplomákat szereztem. 2012-ben doktoráltam a Debreceni Egyetemen irodalom- és kultúratudományból. Polgármesterré választásom előtt a KRE adjunktusaként régi magyarországi irodalmat tanítottam. Feleségem az aszódi evangélikus gimnázium angoltanára, lányom középiskolás. Tagja vagyok a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének és elnöke az Aszódon működő Minden Csak Átmenet Lokálpatrióta Egyesületnek.

Családommal 2008-ban költöztünk Aszódra, ahol kezdettől fogva igyekeztem bekapcsolódni városunk kulturális életébe és megismerni településünk tiszteletreméltó múltját, hagyományait. Ennek kapcsán előadásokat tartottam, helytörténeti sétákat vezettem, emléktábla állítást kezdeményeztem, támogattam civil szervezeteket, s közben a város iránt elkötelezett aszódi polgárrá váltam.

Városvezetőként is kiemelkedő fontosságúnak érzem kulturális tőkénk célratörő felhasználását településünk identitásának formálásában. Aszód etnikai, nyelvi, felekezeti sokszínűsége, befogadó jellege, a Podmaniczky család gondolkodásmódjából eredeztethető toleranciája, néprajzi, ipari, iskolai és katonai hagyományai számomra nem avítt, múzeumba való örökséget jelentenek, hanem iránymutatást a jelenben zajló cselekvésekben. A múlt történései és döntései – ahogy mondani szokták: az adottságok – határozzák meg a jelenünket, amihez képest a jövő formálható. Mindazok, akik belátják ezt az igazságot, szövetségre lépnek a valamikori és a jövőbeli aszódi polgárokkal, s cselekvő közösséget alkotnak a jelenben. Ennek a büszke, aktív és tudatos közösségnek a megszervezése polgármesteri tevékenységem legfontosabb célja.

Fogadóóra

Előzetes telefonos egyeztetés után: csütörtök 14:00-16:00, péntek 09:00-12:00