Kezdőlap > Fontos hasznos > Közműszolgáltatók

Közműszolgáltatók

Közműszolgáltatók elérhetőségei

DAKÖV  Dabas és Környéke Vízügyi   Kft. Bagi Üzemigazgatóság ügyfélszolgálati fiókirodája  (víz és csatorna)

Cím: 2191 Bag, Dózsa Gy. u. 20.
Tel.: 28/408-524; 28/504-120; 28/504-121
Fax: 28/408-178
E-mail: galgaviz@dunaweb.hu
web: http://www.dakov.hu/
Hibabejelentés: a nap 24 órájában személyesen is.
Telefonon:

  • ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatban: 28/408-524; 28/504-121
  • szennyvízelvezetéssel és -tisztítással kapcsolatban: 28/400-164; 30/274-9313
Hétfő:  7:30-18:00
Kedd:  nincs ügyfélszolgálat
Szerda:  12:00-16:00
Csütörtök:  nincs ügyfélszolgálat
Péntek:  7:30-13:00

Teljeskörű gyfélfogadás az alábbiakban felsorolt településekre:

Acsa, Aszód, Bag, Csővár, Dány, Dány-szentkirály, Domony, Domony-Domonyvölgy , Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gyömrő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kisnémedi, Püspökhatvan, Tura, Valkó, Vácegres, Váckisújfalu, Vácszentlászló, Zsámbok.

Aszódi Csatornamű Beruházó    Víziközmű Társulat                   

Cím: 2170  Aszód, Kossuth Lajos utca 59.
Tel.: 28/500-610
Fax: 28/500-610
E-mail:
   viz.kozmu@invitel.hu

 Ügyfélfogadás:
Hétfő: 08:00-12:00
Kedd: zárva
Szerda: 10:00-14:00
Csütörtök: zárva
Péntek: zárva
Szombat: zárva

 

FŐGÁZ Zrt. ügyintézés

2170 Aszód, Kossuth Lajos u. 37. (Posta)

Nyitvatartás:
Hétfő: 08:00-18:00
Kedd: zárva
Szerda: 08:00-15:00
Csütörtök: zárva
Péntek: zárva
Szombat: zárva

FŐGÁZ Ügyintézés – Aszód, bővebben itt tájékozódhat
2100 Gödöllő, Dózsa György út 15. (Posta)

Nyitvatartás:
Hétfő: zárva
Kedd: 08:00-16:00
Szerda: zárva
Csütörtök: 10:00-18:00
Péntek: zárva
Szombat: zárva

FŐGÁZ Ügyintézés – Gödöllő, bővebben itt tájékozódhat
További információk a Főgáztól  itt

ELMŰ – ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. ügyintézés

Gödöllő (fiókiroda)
Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa Gy. út 69.
Nyitvatartási idő:
hétfő: 8.00-16.00
kedd: 14.00-18.00
szerda: 8.00-12.00
Az ügyfélszolgálatról bővebben itt tájékozódhat

“Zöld Híd B.I.G.G.” Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Székhely: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.
Telephely: 2144 Kerepes, Ökörtelek-völgyi Hulladékkezelő Központ 0115/2
Levelezési cím: 2101 Gödöllő, Pf.:75; 2661 Balassagyarmat, Pf.:101
Telefonszám: 06 (40) 201-026
Központi faxszám: 06 (28) 561-201
web: http://www.zoldhid.hu/
Ügyfélszolgálati e-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu
Személyes ügyfélfogadás:
Gödöllő Ügyfélszolgálat: Gödöllő, Dózsa György út 69. (Vüszi Irodaház)

  • Hétfő: 7-19
  • Csütörtök: 8-16

GYŰJTÉSI NAPTÁR, 2019. JANUÁR- MÁRCIUS

GYŰJTÉSI NAPTÁR, 2019. ÁPRILIS- JÚNIUS
ÜVEGHULLADÉK GYŰJTŐPONT: 
2170  Aszód, Kossuth Lajos utca 58. – Volt GAMESZ udvar
Hulladékgyűjtő zsák beszerzési helyek >>
Amennyiben további kérdése van  forduljon ügyfélszolgálatukhoz a 06 (40) 201-026 telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@zoldhid.hu e-mail címen.

Kéményseprés ügyintézés

Aszód településén a lakosság kéményseprője a katasztrófavédelem, a szolgáltatásról itt tájékozódhat:
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgtóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Igazgatóhelyettesi Szervezet
Kéményseprés online ügyfélszolgálat itt.

Kéményseprőipari sormunkák 2018-ban

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja elkészített a 2018. évi kéményseprőipari társasház sormunka ütemtervét. Aszódon 2018. július 01 – augusztus 30. között kerül sor a munkákra. Január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenysége. Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.

2016. július elsejétől ez a tevékenység a természetes személyek tulajdonában lévő ingatlanokhoz tartozó égéstermék-elvezetők esetében ingyenes.

A sormunka keretében történő ellenőrzés a jogszabály szerint a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente történik meg, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálatát pedig négyévente kötelező elvégezni.

Az égéstermék-elvezető használata és műszaki állapota alapján a kéményseprőipari szakember az előírtnál gyakoribb ellenőrzést és tisztítást javasolhat. Erről az ingatlan használóját és a tűzvédelmi hatóságot egyaránt értesíti.

A sormunka keretében a kéményseprő az alábbi feladatokat végzi el:
• az égéstermék-elvezető ellenőrzését, szükség szerinti tisztítását;
• minden negyedik évben az égéstermék-elvezető műszaki felülvizsgálatát;
• a tüzelőberendezés biztonságos működéséhez szükséges levegő utánpótlásának ellenőrzését, figyelembe véve a levegő-utánpótlást befolyásoló műszaki berendezések, vagy egyedi beavatkozások hatását is;
• az égéstermék paramétereinek ellenőrzését;
• az összekötőelem ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását;
• a gáztüzelő berendezés műszaki-biztonsági felülvizsgálata jogszabály szerinti megtörténtének ellenőrzését; továbbá
• a szén-monoxid-érzékelő berendezésre vonatkozó műszaki követelmények teljesülését, valamint ellenőrzi az érzékelő működőképességét.

Az égéstermék-elvezetők teljes nyomvonalának szemrevételezése és műszeres ellenőrzése, a tüzelőberendezések hivatalos dokumentumainak áttekintése, az égéstermék minőségének ellenőrzése, a szén-monoxid érzékelő  működésének felülvizsgálata, majd a fellelt adatok dokumentálása, és a kötelező adategyeztetés átlagosan húsz-harminc percet vesz igénybe.

Amennyiben a kéményseprő a kémények és összekötő elemek tisztítását szükségesnek találja, úgy a sormunka hosszabb ideig tart.

Az égéstermék-elvezető ellenőrzéséről és annak eredményeiről a kéményseprő  tanúsítványt  állít ki, amelynek egy példányát az ügyfélnek igazolt módon átadja.

2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást a társasházi ingatlantulajdonosok. Az értesítés többlakásos, illetve többszintes épület esetén kapualji, jól látható módon elhelyezett hirdetménnyel történik. Az ismételt értesítés – ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg – címre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

A társasházzá nem alakult, és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként be nem jegyzett egylakásos ingatlanok tulajdonosai – zömmel családiház-tulajdonosok – részére a sormunka nem kötelező, de ajánlott. A kéménytulajdonosok vagy kéményhasználók kezdeményezésére a közszolgáltató – közöttük ellátási területén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve – egy közösen egyeztetett időpontban, a törvényben előírt gyakorisággal, ingyenesen végzi el a felülvizsgálatot. A törvényben megállapított egy, vagy két évnél gyakoribb ellenőrzés – ha azt nem a kéményseprő írja elő – megrendelésnek minősül és költségekkel jár.

Az ingyenes sormunka iránti igényét időpontfoglalással jelentheti be:
• Online a www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat   oldalon az „időpontfoglalás” elektronikus űrlap kitöltésével
• Telefonon a 1818 9 1 1-es menüpontban
• E-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu  címen
• Írásban a BM OKF GEK részére címzetten a 1903 Budapest, Pf.: 314. címen
• Személyesen, nyitvatartási időben a megyei ügyfélszolgálati pontokon
(http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat/megyei)
• Külföldről a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon.

A gazdálkodó szervezetek tulajdonában vagy használatában lévő egylakásos ingatlanoknál a kéményellenőrzés a tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy kétévente kötelező. A kéményseprőipari tevékenységet megrendelésre a területi kéményseprőipari szolgáltató végzi, költségtérítés ellenében. A szolgáltatók listája itt érhető el,  vagy a gyakran ismételt kérdések  között keressen rá: Ki az én kéményseprőm?

Amennyiben a gazdálkodó szervezet a katasztrófavédelem ellátási területéhez tartozó társasház vagy lakásszövetkezeti lakóépületen belül, önálló rendeltetési egységben működik, ott a tervezett sormunka részeként, azaz külön megrendelés nélkül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését. A kéményseprő az ellenőrzést költségtérítés ellenében végzi el, amelyről számlát állít ki a tulajdonos, vagy az ingatlanhasználó nevére. A költségtérítés az egyedi égéstermék-elvezető esetében kürtőnként értendő, míg a gyűjtő jellegű égéstermék-elvezetőknél a bekötések számától függően, arányosan történik meg. A katasztrófavédelem a kéményseprőipari tevékenységet közfeladatként látja el, ezért a számlán szereplő összegnek nincs általános forgalmi adótartama (ÁFA), a fizetést átutalással kell rendezni. A fizetendő összeg a társasház, vagy lakásszövetkezeti lakóépület fekvése szerinti települési önkormányzat bevétele.

Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat.

A jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. A változás az, hogy januártól a interneten,  telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon  keresztül „előre fixálhatják” a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként.

Forrás: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

Aszód településén a gazdálkodó szervezetek körében az alábbi szolgáltató(k) végez(nek) kéményseprést, a szolgáltatásról itt tájékozódhat:
Kéményseprőipari Kft.
Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft.
FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.
KÉMÉNY Fejér Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Zrt.
Magyar Kéményseprő Kft.

Invitel Zrt. ügyintézés

Invitel Pont Gödöllő
Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 1-3.
Telefonos elérhetősége:  +36 (28) 536-596
Az ügyfélszolgálat levelezési címei
Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.
e-mail: info@invitel.co.hu
fax: +36-28-530-540
A technikai segítség, hibabejelentő levelezési címei
Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.
e-mail: info@invitel.co.hu
fax: +36-28-530-540
Az Invitel Zrt. ügyfélszolgálatról bővebben itt tájékozódhat

UPC Magyarország Kft. ügyintézés

Cím: 2100 Gödöllő Dózsa György út. 18.
Nyitva tartás:
Hétfő    08.00 – 18.00
Kedd – Csütörtök 09.00 – 17.00
A UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálatáról bővebben itt tájékozódhat