Kezdőlap

Üdvözöljük Aszód városában!

Üdvözöljük Aszód
városában!

Sztán István polgármester
köszöntője

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Aszódiak és Vendégeink!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket városunk megújult honlapján. Honlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy Önök egyaránt hasznos, értékes és könnyen elérhető információhoz jussanak városunk társadalmi és kulturális életéről, értékeiről, az önkormányzat és intézményei tevékenységéről, továbbá segítséget nyújtson mindennapi ügyeik intézésében.

Kik vagyunk?

Budapesttől Keletre, Gödöllő és Hatvan között Aszód a középső Galga-mente legnagyobb települése. Jelenlegi lakosságszáma 6500 fő, s büszkén elmondhatjuk, hogy városunk lakóinak száma az általános népességfogyás ellenére folyamatosan növekszik. Közlekedési, oktatási, üzleti, közigazgatási központ vagyunk, az Aszódi Járás székhely központi települése. Aszódon két középiskolában több mint 1200 középiskolás várja a reggeli becsengetést. Kiváló közlekedési lehetőségekkel bírunk, hiszen Aszódot szeli ketté a 3-as számú főközlekedési út, valamint városunk keleti határában halad az M3 autópálya, a Miskolc-Budapest vasútvonal.

Honnan jöttünk?

Aszód területe több mint 5000 éve már a kőkorszakban is lakott vidék volt, mely a történelem viharai alatt újra és újra benépesült. Várossá, központi településsé Podmaniczky I. János tette, s a település történte innentől hosszú ideig összeforrt a Podmaniczky családdal. A Podmaniczky család birtokalapító, településfejlesztő, városépítő, idegenekkel, vallásokkal szemben toleráns, befogadó szelleme ma is meghatározza településünk életét. A Podmaniczkyak családi kastélyának városunk főterét ölelő szárnyai jól szimbolizálják városunk nyitottságát, melyet tovább kívánunk őrizni.

Hol tartunk?

Milyen ma Aszódon élni? Röviden: jó. Kicsit bővebben: nagyon jó. A tréfát félretéve olyan kisváros vagyunk, amely még emberléptékű, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol még köszönünk is egymásnak! Számos olyan családias rendezvényünk van, ahová jó eljönni, ahol barátságos, mosolygó emberekkel találkozhatunk. Ilyen a Generációk Napja, az Aszód Fesztivál, az Adventi Vásár, csak hogy néhányat említsünk. Ezek az alkalmak mind-mind erősítik az aszódiak összetartozás tudatát. S ez hogyan tárgyiasul? 2016-ban két olyan eseményünk is volt, amire nagyon büszkék vagyunk. Városunk főterét úgy újítottuk fel, hogy eddig nem látott lakossági összefogás segítette anyagilag és kétkezi munkával a sikeres megvalósítást. A felújított főtéren felállított adventi koszorúnk pedig elnyerte az ország egyik legszebb adventi koszorúja címet, köszönhetően a közösségi oldalon elindult mozgalomnak és az aszódiak lelkesedésének. A sikeres rendezvények mellett természetesen minden olyan városi és városi színvonalú szolgáltatást megtalálunk, amire egy kisvárosban szükség van.

Hová tartunk?

Nem akarunk versenyezni a két szomszéd „nagy” településsel, Hatvannal vagy Gödöllővel. Szépek, tiszták, élhetőek akarunk maradni. Itt nem lát siető embert a főutcán, itt ismerőse megállítja és megkérdezi, hogy hogy van, mi újság? Itt figyelünk egymásra, és segítünk egymásnak, ha baj van. Városfejlesztési elképzeléseinkkel ezt a közösséget kívánjuk megtartani, és kiszolgálni.

S ha mindezt nem hiszi el, akkor tegyen egy sétát városunkban, üljön le egy percre a megújult főtéren. Merüljön el a zöld mező, virágok látványában vagy hallgassa a szökőkút csobogását! Jöjjön el hozzánk, és kóstoljon, harapjon bele a friss, aszódi levegőbe!
Várjuk Önt is, látogasson el hozzánk!

Aszód Város Önkormányzata nevében:

Sztán István
Aszód Város polgármestere