Tájékoztató a fűtési költségek viselésével összefüggő egyszeri természetbeni támogatás igényléséről

Illusztráció: www.pixabay.com

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Kormány 1364/2018. (VII.27.) határozata értelmében a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Ennek érdekében igénybejelentést kell benyújtani az alábbi elvek szerint:

a) gáz-vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkezik a háztartás, (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)

b) az igénybejelentés végső határideje: 2018. október 15-e,

c) a bejelentő tudomásul veszi, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült,

d) a természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.

A támogatás igényléséhez összeállított igénybejelentő adatlap elérhető a www.aszod.hu  honlapon, vagy az Aszódi Polgármesteri Hivatalban (2170 Aszód, Szabadság tér 9.)

Az igénybejelentő lapokat személyesen, vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal címére kell eljuttatni, legkésőbb 2018. október 15. napjáig. E határidő elmulasztása jogvesztő!

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre!

Igénybejelentő lap letöltése

Adatkezelési tájékoztató

Sztán István
polgármester