Ismét szúnyoggyérítés Aszódon

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy jogszabályi előírásokkal rendelkező kivitelező cég – Combi Kft. 1095 Budapest, Mester utca 79. – Balázs Attila egészségügyi gázmester felügyelete alatt földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez Aszód Város Önkormányzata megbízásából és költségére Aszód közigazgatási területén.

A szúnyoggyérítési munkát földi kémiai irtás során az OEK által engedélyezett Deltasect Plus szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében:
2020.  augusztus 20-án  este 21.00 órától hajnal 04.00 óráig  végzik el. 

Amennyiben a meteorológiai előrejelzésekkel ellentétben csapadékos, szeles idő lenne ezen a napon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a szúnyoggyérítésre a meteorológiai körülmények függvényében néhány napon belül kerülne sor.

A felhasznált szúnyogirtó szer emberre, állatra, növényre veszélytelen.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

A szer közterületi használatra engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegköd-képző géppel végezik. Ez az anyag széleskörűen használatos.

Fontos! A melegköd-képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér, füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat. Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be. Az esetleges erős zaj miatt kérjük szíves elnézésüket. 

Aszód Város Önkormányzata