Szigorító intézkedések bevezetése a hatvani kórházban

Bizonyára Ön előtt is ismeretes a koronavírus terjedése miatti szigorító intézkedések bevezetése, melyek főként az egészségügyi intézményeket érintik.

Az egészségügyi ellátás folyamatos és zavartalan biztosítása, valamint a kezelt betegek biztonságának érdekében 2020.03.12-án kórházunkban is megalakult az Operatív Csoport, mely az alábbi rendelkezést hozta.

Figyelembe véve a vírus terjedésének kockázatát, 2020.03.13. 06.00. órától további szigorító intézkedések bevezetésére kerül sor, mely egyaránt érintik a betegeket és hozzátartozóikat, a társszervezetek kollégáit, valamint a dolgozókat egyaránt.

Intézményünkben „egykapus” beléptető rendszer kezdi meg működését a Hotel épület Mentőfeljáró részénél.

Az épületbe történő bejutás indokoltságát – ahogyan eddig is – beutalóval, vagy korábbi lelettel, egyedi látogatási engedéllyel kell igazolnia a betegnek, hozzátartozónak, ettől eltérő egyedi esetben a biztonsági őr kollégák telefonon felveszik a kapcsolatot az aktuális osztállyal.

Bent fekvő, kezelt betegeink és dolgozóink védelmében további megelőző intézkedésként MINDEN személy a mentőbejáratnál u.n. előzetes triage-on esik át, mely non-kontakt hőmérővel való hőmérséklet ellenőrzést, a teszt kérdések megválaszolását, utazási anamnézis felmérését jelenti.

Figyelembe véve a vérkészítmények igénylésére vonatkozóan az OVSZ által kiadottakat, 2020.03.16-tól visszavonásig a műtétes szakmák tekintetében csak és kizárólag azok az elektív műtétek végezhetőek el, melyek a műtéti beavatkozás jellege miatt – előzetes kivizsgálás eredménye alapján – nem járnak nagy vérveszteséggel.

A műtéti előjegyzéseknél a magas kockázattal járó, idős betegek műtéti előjegyzésének indokoltságára kiemelt figyelmet fordítanak a kollégák egy esetleges vérveszteség, illetve a koronavírus járvány szövődményként felléphető vírusfertőzés kockázata miatt.

Az ambuláns műtétek az eddig megszokott módon történnek, természetesen a fokozott elővigyázatosság elvét betartva, és a megfelelő higiénés előírások alkalmazása mellett.

Segítő közreműködését előre is megköszönve!

 

dr. Stankovics Éva
főigazgató