Galga-menti polgármesterek közös nyilatkozata a 2020. évi március 15-i ünnepségről

Magyarország, benne a Galga mente polgárai minden év március 15-én megemlékeznek újkori történelmünk meghatározó eseményéről, az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Idén is fellobogózzuk településeinket és kabátunkra tűzzük a kokárdát a forradalmi ifjúságra, az életüket a nemzeti szabadság védelmében kockára tevő vagy feláldozó hősökre emlékezve.

A tavaszt várva, bizakodóan nézünk a jövőbe, hálás szívvel gondolva a márciusi ifjakra, a bátrakra, akik tollal és fegyverrel szolgálták a hazát. Mindeközben mindent megteszünk azért, hogy a koronavírus- járvány okozta veszély kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük.

Éppen ezért, mi a Galga menti települések polgármesterei, felelősségünk tudatában és egymással egyetértésben úgy döntöttünk, hogy az idei március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatos rendezvényeket nem tartjuk meg.

A koronavírus nem ismer határokat! Terjedésének megfékezése nemcsak a döntéshozók, hanem a polgárok felelősségteljes magatartásán is múlik. Kérjük, hogy minden polgártársunk figyelje a híradásokat és tartsa be a járványügyi ajánlásokat, melyeket megtalál a koronavirus.gov.hu internetes oldalon!

Habár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét felidéző nyilvános rendezvények idén elmaradnak a Galga völgyében, nem maradhat el a megemlékezés a szívünkben. Idézzük fel önmagunkban a Nemzeti Dalt, a 12 pontot, Petőfi, Kossuth, Batthyány és többi hős, köztük településeink hőseinek alakját, mert emlékük fénye soha nem halványodhat el!

Aszód, 2020. március 11.

Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs
Aszód polgármestere
Szendrei Ferenc
Tura polgármestere
Oláh Klára
Kartal polgármestere
Palya Zoltán
Bag polgármestere
Bazan Tibor
Hévízgyörk polgármestere
Vanó András
Galgahévíz polgármestere
László Milán
Domony polgármestere
Ungi József
Iklad polgármestere
Ecker Tamás
Galgamácsa polgármestere
Józsa Csaba
Verseg polgármestere
Dudás Jánosné
Vácegres polgármestere