Közlemények

Tisztelt Aszódi Polgárok!

Amint arról már tegnap este értesülhettek, a koronavírus járvány terjedése miatt, további intézkedésig elrendeltem a bölcsőde és az óvoda zárva tartását. Ma délelőtt az intézményvezetők felmérték az ügyelet biztosítására vonatkozó igényeket. Ezek ismeretében az alábbi döntéseket hoztam:

  • Az Aranykapu Bölcsődében 2020. március 16-tól, további intézkedésig rendkívüli szünetet rendeltem el! Ügyeletet nem tartunk!
  • A Napsugár Óvodában és a Szivárvány Tagóvodában 2020. március 16-tól, további intézkedésig rendkívüli szünetet rendeltem el! Ügyeletet a Napsugár Óvoda épületében tartunk!

A gyermekeket akkor tudjuk fogadni,

  • ha  egészségesek és tünetmentesek
  • ha a felügyeletüket más módon nem lehet megoldani
  •  ha a felügyeletüket csak a fokozottan veszélyeztetett nagyszülők segítségével lehetne megoldani.

 

Aszód Város Önkormányzatának Gyermekétkeztetési Intézménye nemcsak az általános iskolások részére, hanem igénybejelentés alapján, a kapacitás erejééig biztosítja a napi meleg ebédet az óvodás gyermekek, valamint a nem önkormányzati intézmények tanulói részére is, a megszokott áron, ételhordóban történő elvitelre. Az igényeket a gyermeketkeztetes@aszod.hu e-mail címen kell jelezni!

 

  • A Szociális és Gyermekjóléti Társulás épületei hétfőtől ugyancsak zárva tartanak, de az eddig ellátott idősek számára házhoz szállítjuk az ételeket. Az érintettek kiértesítése jelenleg is zajlik. A Társulás további feladatainak ellátásáról holnap születik döntés.
  • Az AVKK ( könyvtár, múzeum) már ezen a héten sem fogadott nagyobb csoportokat, hétfőtől viszont teljesen zárva lesznek az épületek.
  • A Polgármesteri Hivatal hétfőn a szokott rend szerint nyit, azonban arra kérjük Önöket, hogy lehetőleg e-mailben és telefonon keressenek bennünket, a személyes ügyintézést csak akkor vegyék igénybe, ha elkerülhetetlen!

Központi telefon: 06 28/500-666 (103-as mellék)

Központi e-mail: aszod.titkarsag@aszod.hu

Az intézkedések célja a lakosság védelme és a járvány terjedésének akadályozása. Éppen ezért azt kérem, hogy mindannyian legyük belátással, a szokottnál is jobban figyeljünk egymásra, különösen az idősekre, legyünk segítőkészek és türelmesek!

 

Aszód, 2020. március 15.

Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs

Aszód Város  Polgármestere