Korlátozó intézkedések a szakrendelő intézetekben

Értesítjük tisztelt betegeinket, hogy a korona vírus járványra tekintettel Kórházunkban a Korona vírus Operatív Testületünk döntése értelmében 2020.03.17-től az alábbi korlátozások lépnek életbe:

  • Az elektív, egynapos és ambuláns műtétek a járvány idejére felfüggesztésre kerülnek! A már előjegyzett betegeiméi sem végezzük el!
  • Kizárólag a sürgős műtétek kerülnek elvégzésre!

Sürgős műtét alatt értjük:  életveszély elhárítását, maradandó egészségkárosodás elhárítását!

  • A járóbeteg szakrendelőben csak és kizárólag halasztást nem tűrő ellátás vehető igénybe az alábbi rendelések esetében:

gasztroenterológia,

szemészet,

neurológia,

nőgyógyászat,

kardiológia,

belgyógyászat,

sebészet,

műtéti aneszteziológiai szakrendelés.

Az összes többi járóbeteg szakrendelés lezárásra kerül! Valamennyi szakrendelés esetében igaz, hogy csak a sürgős, maradandó egészségkárosodás elhárítását irányuló vizsgálatok kerülnek elvégzésre, a korábban kiadott előjegyzési időpontok a járvány idejére felfüggesztésre kerülnek!

A szülészet- nőgyógyászati UH vizsgálatok közül csak a terhesgondozás keretében szükséges UH és NST vizsgálatok kerülnek elvégzésre! A babamozi szolgáltatás szünetel!

Mindkét járóbeteg szakrendelőben bevezetjük az „egykapus” beléptetést és az előzetes triage-t, melynek keretében non-kontakt hőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletet.

A járóbeteg rehabilitációs központ valamennyi szolgáltatása (gyógytorna, masszázs, fizikoterápia) felfüggesztésre kerül a járvány teljes idejére! A már megkezdett kezelések is!

A központi laboratóriumban csak a sürgős laborvizsgálatok kerülnek elvégzésre! Kérjük betegeinket, hogy nem sürgős labor beutalóval a járvány ideje alatt ne keressék fel szakrendelőnket!

A képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra érkező betegeket csak a vizsgálati időpont előtt 5 perccel van lehetőségünk beengedni a radiológiai osztály várójába a zsúfoltság elkerülése érdekében! Amennyiben az elvégzendő vizsgálat nem sürgős kérjük, a járványügyi helyzetre való tekintettel fontolják meg annak elhalasztását.

Az Egészségfejlesztési Iroda valamennyi programja felfüggesztésre kerül.

Megkérjük tisztelt betegeinket és látogatóinkat, hogy a várakozás során minden alkalommal tartsák egymástól a 2 méter távolságot és tartsák be a tüsszentési és köhögési etikettet!

Az aszódi járóbeteg szakrendelőben csak sürgős laboratóriumi vizsgálatot végzünk, minden más szakrendelés szünetel. Sürgős ellátás a hatvani járóbeteg szakrendelőben vehető igénybe a fentiekben leírtak szerint!

Fenti intézkedések visszavonásig maradnak érvényben!