FELHÍVÁS! NYÁRI DIÁKMUNKA 2019

Illusztráció: www.pixabay.com

Kedves Diákok!

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a 2013-2018-as évekhez hasonlóan, a Pénzügyminisztérium koordinálása mellett 2019. évben ismét meghirdetésre kerül a nyári diákmunka program. A nyári diákmunka időtartama: 2019. július 1. – 2019. augusztus 31.-ig, napi munkaidő 4 vagy 6 órás lehet.

A program keretében foglalkoztathatók azok a fiatalok akik:
– 16 – 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok,
– közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és
– foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

Előfeltétel, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell – a munkaviszony megkezdése előtt- a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradni annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen. Az előző évben, években regisztrált diákoknak is újból regisztráltatni kell magukat!

Önkormányzatunk  kisegítő adminisztrátor munkakörben foglalkoztatna diákokat, 6 órás vagy 4 órás munkaidőben,  elsősorban az önkormányzat intézményeiben.  A támogatási kérelmünket június 1-15 között van lehetőségünk benyújtani, ezért kérjük, hogy a diákok jelentkezési szándékukat jelezzék 2019. június 10-ig az Aszódi Polgármesteri Hivatal humánpolitikai referensénél Vajda Erikánál a következő telefonszámon: 06-30-565 1395, e-mail: erika.vajda@aszod.hu.  A részletekről is Ő tud felvilágosítást adni.

Sztán István

polgármester