Felhívás halottak napjára

Illusztráció:https://pixabay.com

Mindenszentek és halottak napján is legyen biztonságban!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira. Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg tanácsainkat!

A temetők környékén számolni kell a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal. Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt kiemelt körültekintéssel!

Járműveikben látható helyen ne hagyjanak értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, kabát, stb.)! Az autókat minden esetben zárják le! Lehetőség szerint használják a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket!

Utazás, továbbá nagyobb tömegben való tartózkodás esetén fordítsanak fokozottabb figyelmet értékeikre!

A sír gondozása közben táskát, csomagot, személyes értékeket még rövid időre se hagyjanak felügyelet nélkül!

Ne tegyenek egy helyre pénztárcát, csekket, hitelkártyát, iratokat, mobiltelefont! (Viszonylag biztonságos tárolási helyek a belső zsebek, vagy a kézre, lábra erősíthető, övön hordható, illetve a ruházat alatt nyakba akasztva viselhető táskák.). Bankkártyájuk mellett soha ne legyen ott a PIN kód!

Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt látnak maguk mellett, ellenőrizzék értékeik meglétét! Ha tetten érik a tolvajt, hangosan kérjenek segítséget, értesítsék a rendőrséget!

Segélyhívó szám: 112

Kegyeletteljes és békés megemlékezést kívánunk!
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság