Február 4-től Pécel és Aszód között szünetel a vonatforgalom

A Budapest-Hatvan vonalszakasz korszerűsítése projekt keretében a 2018. évben kivitelezési munkálatok zajlottak a Rákos-Pécel, az Isaszeg-Gödöllő és az Aszód-Tura vonalszakaszokon. Az építkezések miatt ezeken a vonalszakaszokon a vonatok csak egy vágányon közlekedhettek.

A 2019. február 4. és december 7. közötti időszakban Pécel és Aszód állomások között a munkálatok teljes vágányzár mellett folytatódnak.

Aszód–Galgamácsa állomások között 2019. április elsejétől várhatóan június elejéig nem közlekednek majd a vonatok, helyettük vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A buszpótlás megszervezése és az autóbuszok biztosítása a MÁV-START Zrt. feladata.

A MÁV-Start Zrt. illetékességébe tartozó kérdésekre, és a most következő időszakban várható forgalmi rend változásokról tájékoztatást  ad a tárgyban kiadott közlemény, melyet itt olvashatnak:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-4-tol-pecel-es-aszod-kozott-szunetel-vonatforgalom

A május közepétől érvényes forgalmi rend változásokról pedig azt megelőzően fog a MÁV és a NIF tájékoztatást adni.

Aszód állomás átépítése kapcsán a munkák az eredeti ütemtervnek megfelelően haladnak.

Aszód állomás felvételi épületének átépítése alatt ideiglenes konténerek kerülnek elhelyezésre, melyekben többek között megtalálható lesz egy pénztárkonténer és egy utasváró konténer, továbbá egy utasforgalmi szaniter konténer külön női-férfi oldallal.

A buszvégállomás felújítását követően, a projekt végén a buszforduló új burkolattal lesz ellátva, valamint új buszmegállók létesülnek esőbeállókkal. Az Aszódon létesülő új P+R parkoló kivitelezésének várható befejezése 2020. tavasza.

Az építkezéshez szükséges nagytömegű anyagszállítás döntőrésze vasúton, míg kisebb része közúton történik. A beszállító utakat, amelyeken a közúti anyagbeszállító fuvarozás zajlik, kivitelezőnek helyre kell a projekt végén állítania.

A belterületi utak kímélése érdekében Aszód városát a távolsági vonatokat pótló járatok elkerülik, így csak az elővárosi pótlóbuszok fognak megjelenni a 3. sz. főút aszódi átkelési szakaszán.