Aszódi Nyári Forgatag

Kedves Aszódiak!

Az elmúlt napokban egyre többen tették fel a kérdést, hogy lesz-e nálunk valamilyen rendezvény 20-a környékén. Ha röviden akarok válaszolni, akkor azt mondhatom, hogy igen lesz, bár nem olyan, mint amilyen a korábbi években volt és nem teljesen olyan, mint amilyent szerettünk volna.

Ennek több oka is van. Eleve változtatásokat terveztünk az elmúlt évek Aszód Fesztiváljainak tartalmi részein, mert szerettünk volna egy városiasabb, a kor igényeit és településünk jellegzetességeit, értékeit határozottabban megjelenítő eseményt rendezni. A szervezés már az év elején elkezdődött és sikerült is a két fő programnak szánt esemény szolgáltatóival szóban megállapodnunk, azonban közbejött a járványhelyzet, aminek hatására ezek lemondása mellett döntöttünk. Csak azért nem nevezem meg a szóban forgó programokat, mert bízom benne, hogy az elkövetkező években lesz alkalmunk a megvalósításukra.

A járvány csendesedésével újra fontolóra vettük a rendezvény megtartását, s vártunk a rendezvényekkel kapcsolatos kormányzati szigorítások enyhítésére. Erre a környező országokban tapasztalható járványügyi helyzet miatt nem kerülhetett sor. Így végül a jelenleg érvényben lévő szabályozásoknak megfelelően kellett kialakítanunk a rendezvény programját, újra lemondva egy Kossuth-díjas zenekar fellépéséről…

A járványhelyzet az önkormányzatok gazdálkodásában is következményekkel járt, hiszen egyfelől bizonytalanná és kiszámíthatatlanná vált legfőbb bevételi forrásunk az iparűzési adó, másrészt a gépjárműadó maradék részének elvonása jelentős azonnali bevételkiesést eredményezett.

Összességében tehát úgy kellett megszerveznünk a rendezvényt, hogy egyszerre legyen érzékelhető a tervezett tartalmi változtatások iránya, megfeleljen a járványügyi előírásoknak és még olcsó is legyen. A most közzétett program eleget tesz ennek a hármas célnak, ami már önmagában sem kis dolog.

Kompromisszumokat azonban nemcsak a szervezőknek, hanem a közönségnek is kötnie kell. Az eddig leírtak figyelembe vételével mindenkinek el kell például fogadnia azt,

  1. hogy a rendezvény keretében egy olyan nap lesz, ami egész napra kínál programokat,
  2. hogy nem lesz igazi nagykoncert,
  3. hogy a koncerteknek helyet adó Tiszti Klub udvara csekély befogadóképességű, ugyanakkor a napokban pontosan meghatározandó befogadóképességet semmiképp nem fogjuk túllépni. Magyarán, ha megtelt az udvar, nem fogunk újabb érdeklődőket beengedni mindaddig, míg valaki ki nem jön onnan,
  4. hogy a Tiszti Klub udvarára történő bejutás előtt a beléptetést végzők lázat fognak mérni,
  5. hogy, az időjárás vagy a járványhelyzet drámai változása esetén, akár az utolsó pillanatban is készek vagyunk lemondani a rendezvényt.

Ezek után lássuk azt, hogy milyen programokat kínálunk!

Állami ünnepünkön, augusztus 20-án Szent István királyra és az államalapításra emlékezünk ünnepi műsor keretében. Este futóverseny, Medveczki Zoltán szervezésében.

Augusztus 21-én páratlan élményt jelentő fényszínházi előadás lesz a főtéren, melynek keretében megelevenedik Aszód története.

Augusztus 22-én egésznapos program a főtéren. Lesz kisvonat, izgalmas játszótér, bábszínház, óriás bábok, interaktív gyermekműsor, különleges ételek, remek kávé, kézműves sörök, szűrőbusz, kis kézműves vásár, valamint tégla- és mopedkiállítás. Más helyszíneken ki lehet próbálni a lövészetet és a darts-ot. Újabb helyszínen, a Tiszti Klub udvarán lesznek a helyi érdekeltségű zenekarok koncertjei.

KÉRJÜK, HOGY AKI LÁZÁS ÉS/VAGY KÖHÖG, MARADJON OTTHON!

KÉRJÜK, HOGY AKI A RENDEZVÉNY ELŐTTI KÉT HÉTBEN KÜLFÖLDÖN JÁRT, A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT, MARADJON OTTHON!

KÉRJÜK KEDVES VENDÉGEINKET, HOGY 21-én és 22-én GYALOGOSAN ÉRKEZZENEK A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉRE, MERT PARKOLÓHELYET NEM TUDUNK BIZTOSÍTANI! 22-ÉN A KISVONATTAL IS MEGOLDHATÓ AZ ELJUTÁS.

Tisztelettel:
Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs

polgármester

A rendezvény szervezői a változtatás jogát fenntartják, fokozódó járványhelyzet és/vagy kedvezőtlen időjárás esetén a programok elmaradnak!