Adószámla kivonat tájékoztatás gazdasági társaságok, egyéni cégek, egyéni vállalkozók részére

Tisztelt Adózó!

Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII.28.) Kormányrendelet 22.§ (2) bekezdése alapján az adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegéről, a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról NEM ÉRTESÍTI azt az adózót, aki (amely) bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére ELEKTRONIKUS ÚTON KÖTELEZETT, vagy választása szerint elektronikusan nyújtotta be a bevallását. Ezen adózóknak az adóhatóság az értesítési feltételek fennállása esetén ELEKTRONIKUS TÁJÉKOZTATÁST küld az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus ELÉRHETŐSÉGÉRŐL.

Felhívjuk a tisztelt adófizetőink figyelmét, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény. 9. § (1) bekezdés a) pont aa) alpont alapján 2018. január 1-jét követően a gazdasági társaságok, az egyéni cégek és az egyéni vállalkozók kizárólag elektronikus úton indíthatnak adóigazgatási eljárást!

Adószámla egyenlege a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalról (Önkormányzati Hivatali Portál) érhető el ügyfélkapus bejelentkezés után az „adóegyenleg lekérdezése” menüpontban! A Hivatali Portált Aszód Város honlapjáról is elérheti a Kezdőlap > Városháza > Ügyintézés > Elektronikus ügyintézés menüre kattintva!

Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás. Első látogatáskor, a BEJELENTKEZÉS gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus bejelentkezés) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait.

Az elektronikus ügyintézésről bővebb tájékoztatást https://aszod.hu/tajekoztato-az-elektronikus-ugyintezesrol oldalon talál.

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben képviselőként /meghatalmazottként kívánja az adóegyenleg lekérdezés funkciót használni, ennek feltétele az adóhatósághoz írásban – a jogszabályi feltételeknek megfelelő űrlapon és adattartalommal – bejelentett teljeskörű képviseleti jogosultság! Amennyiben képviseleti jogosultsága az adóhatósági rendszerben nem rögzített, az adóegyenleg lekérdezést nem tudja használni! A meghatalmazás az önkormányzati hivatali portálon Ügyindítás >Adóügy ágazat > Általános adónyomtatványok menüpont alatt érhető el.

Köszönjük együttműködését!

Aszódi Polgármesteri Hivatal