Kezdőlap

Pályázati projektek

Nemzeti Kulturális Alap PETŐFI 200 IDEIGLENES KOLLÉGIUM Miskolczy Sándor sírjának helyreállítására

TOP_PLUSZ-1.3.1-21-PT1-2022-00006 azonosító számú, „Aszód Város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáinak kidolgozása” című projekttel kapcsolatos információk

Sajtóközlemény

„VEKOP-1.2.2-2016-00007 Aszód, Déli-iparterület infrastrukturális fejlesztése”

Sajtóközlemény VEKOP-1.2.2-2016-00007 Aszód, Déli-iparterület infrastrukturális fejlesztése

Aszód Város Önkormányzata az Európai Unió által támogatott Versenyképes Közép-magyarországi Operatív Program, a VEKOP-1.2.2-15-2016-00007 azonosító számú pályázatán 132.181 millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert az „Aszód, déli-iparterület infrastrukturális fejlesztése” címmel.

A fejlesztés célja az Aszód, déli részén kialakított iparterületen lévő önkormányzati tulajdonban lévő utak szilárd burkolattal történő ellátása, meglévő vállalkozások munkakörülményeinek javítása, új vállalkozások letelepítésének elősegítése.

Ünnepélyes projekt indítás a Déli-iparterületen

A Déli-iparterületen érintett vállalkozók részvételével ma ünnepélyes projekt indító eseményre került sor a Galga utca bejáratánál. Sztán István polgármester köszöntőjében kitért a projekt fontosságára, hangsúlyozta, hogy a pályázati forrás elnyerésével közel húsz éves adósságot törleszt városunk az iparterületen működő vállalkozások irányba.

Vécsey László országgyűlési képviselő a 2016-20-as uniós fejlesztési időszak kormányzati prioritásáról beszélve a munkahely teremtés, és a beruházások fontosságát emelte ki. Az aszódi pályázat jól példázza, hogy a pályázaton elnyert összeg jó helyre került, melyből munkavállaló, vállalkozó és önkormányzat is számos előnyt remélhet.

A projekt keretében összesen 1100 m új út épül a Galga, Céhmester, Iparos és Kerekréti utakon. A projekt összköltségvetése 132,18 millió Ft, melyhez önkormányzatunk további, közel 12 millió Ft önerőt biztosít. A kivitelezés szeptember 12.-én kezdődik, teljesítési határidő 50 nap.

Ünnepélyes projekt zárás a Déli-iparterületen

Alig másfél hónap alatt dolgozta le húszéves adósságát Aszód városa déli iparterületén az ott megtelepült vállalkozásokkal szemben: ennyi idő alatt készült el a mintegy 1200 méter hosszú , aszfaltszőnyeggel borított úthálózat. A projekt megvalósítása a Magyar Kormány és az Európai Unió 132 millió Ft-os támogatásából, illetve önkormányzati önerőből készült el, csakúgy, mint a belterületi utak egy részének felújítása, amelyre településünk 63 millió Ft állami támogatást kapott. A projektzáró ünnepségen részt vett Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, valamint Vécsey László országgyűlési képviselő is.

Tekintse meg fotógalériánkat a felújított utakról

„KEHOP-5.2.9-2016-00101Önkormányzati közintézmények energiahatékonysági felújítása Aszódon”

Sajtóközlemény KEHOP-5.2.9-2016-00101”Önkormányzati közintézmények energiahatékonysági felújítása Aszódon”

Aszód város önkormányzata az európai unió által támogatott környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében, a KEHOP 5.2.9-16-2016-00101 azonosító számú pályázatán 107.833 millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert önkormányzati közintézmények energiahatékonysági felújítása céljából. A fejlesztés célja a Falujárók útja 5. szám alatt működő Szivárvány Tagóvoda, valamint a Kossuth Lajos utca 84. szám alatt lévő Háziorvosi Rendelő és Védőnői Szakszolgálat épületének külső felújítása, az épületek energetikai korszerűsítése. A fejlesztés keretében új nyílászárók, külső fal- és tető hőszigetelés valamint mindkét épület esetében napelemes áramtermelő kiserőmű kerül beépítésre.

Megújult a Szivárvány Tagóvoda épülete

2017. szeptember 1.-én pénteken, 17 órai kezdettel került sor a az Aszódi Napsugár Óvoda Szivárvány Tagóvoda felújított épületének ünnepélyes átadására.

Az óvoda épületén a KEHOP-5.2.9-2016-00101 kódjelű pályázatán nyert forrásból és önkormányzati önerőből végeztek energetikai felújítás. Kicserélték az összes külső nyílászárót, a teljes épületet és a tetőt hőszigeteléssel burkolták. Az energia felhasználás további csökkentése érdekében áramtermelő napelemes rendszer került kialakításra.

Felújították a kerítést, az udvari játékokat és bútorokat. Az épület külső homlokzatára új, energiatakarékos LED-es külső világítást szereltek fel. A beruházás legnagyobb nyertesei a az idejáró óvodás gyerekek, így a projekt valóban “Befektetés a jövőbe”.

Aszód Önkormányzata KEHOP pályázati forrásból és nem kevés önerőből finanszírozva, energiahatékonysági felújítást végzett az épületen. A költséghatékonyabb működést a tetőn elhelyezett napelemes áramtermelő kiserőmű fokozza. A projekt második ütemében a Kossuth Lajos utca 84. szám alatti háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat épülete újul meg. Az ünnepségen részt vett és felszólalt Szabó Zsolt államtitkár, aki a képviselő-testület határozata alapján díszpolgári kitüntetést kapott. Köszöntőt mondott Vécsey László országgyűlési képviselő, akit Sztán István polgármester születésnapja alkalmából köszöntött.

Megújult a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Kossuth Lajos utca 84. szám alatt található Háziorvosi Rendelő és Védőnői Szolgálat felújított épülete. Az átadáson Sztán István polgármester üdvözölte a vendégeket, rövid beszéde után Vécsey László országgyűlési képviselő méltatta a beruházást. A szalag átvágásánál Pásztor József ügyvezető (Bria-Inter Kft), a kivitelező cég vezetője közreműködött.A rendkívül leromlott állapotú épület új tetőt, teljes külső hőszigetelést, új külső nyílászárókat kapott. Az üzemeltetési költségek további csökkentése érdekében napelemes áramtermelő berendezés került az új tetőre.

Az épület teljes akadálymentesítése is elkészült, eltűntek a régi lépcsők, helyükre könnyen járható rámpák kerültek kialakításra. A betegváróban új, akadálymentes mosdó épült. A belső terek is megújultak, teljes belső festés, részben új burkolás és új külső-belső világítás készült.

A felújítás több mint 53 millió Ft-os költségét városunk önkormányzata uniós pályázati forrás (KEHOP) és önkormányzati önerő felhasználás segítségével finanszírozta.

Sajtóközlemény  KEHOP-5.2.9-16-2016-00101 azonosító számú pályázat

 

 Aszód PM ONKORMUT 2016 belterületű utak felújítása”

Sajtóközlemény PM_ONKORMUT_2016 kódjelű pályázat

Aszód Város Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2016 kódjelű pályázatán 63.256 millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A fejlesztés célja az aszódi önkormányzati tulajdonú, belterületi utak minőségének javítása, korszerű és biztonságos közlekedési feltételek kialakítása.

Sajtóközlemény PM_ONKORMUT_2016 kódjelű pályázat zárás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM ÁLTAL TÁMOGATOTT „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2016 KÓDJELŰ PÁLYÁZATÁN 63,256 MILLIÓ FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT, amelyhez Aszód Város Önkormányzata 3 329 282.- Ft önerőt biztosított a projekt sikeres megvalósításához. A projekt megkezdésének időpontja 2017. szeptember 11., zárásának dátuma: 2017. október 30.

Tekintse meg fotó galériánkat a felújított utakról

Európa a polgárokért

https://aszod.hu/europa-a-polgarokert-program/

https://aszod.hu/europa-a-polgarokert-2015/

https://aszod.hu/europa-a-polgarokert-2016/

„Aszódi Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése” című, ÁROP-3.A.2-2013-2013-0051. kódszámú program

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0051. kódszámú program letölthető dokumentumok