Kezdőlap

Koronavírus Info

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE!

 • a korlátozás március 28-tól április 11-ig érvényes
 • a lakóhelyet csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni
 • az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek
 • nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani
 • az idősebb emberek csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat
 • ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják

Vigyázzunk egymásra!

A Kormány rendeletet itt találja.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Aszódiak!

Ezen az oldalon a hírek oldalon kívül folyamatosan adunk tájékoztatást a koronavírus járvány során hozott intézkedésekről. Kérjük kísérjék figyelemmel a a kormány erre a célra létrehozott oldalán megjelenő hivatalos információkat.

Helyi vonatkozásban a    info.koronavírus@aszod.hu e-mail címen és a +36-30-963-5303-as telefon számon fogadja az önkormányzat a bejelentéseket, kéréseket, aktuális közleményeinket megtalálják a    Aszód város honlapján és Aszód Város facebook oldalán.

Erre a linkre kattintva elérhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának tájékoztatása és hírei a koronavírus okozta járványról.

Ezen kívül a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.

06-80-277-455
06-80-277-456

A lakossági információs vonalak  a hét minden napján 24 órában elérhetők.

HÁZIORVOSI TÁJÉKOZTATÓ

KÉRJÜK, HOGY CSAK AZ MENJEN A HÁZIORVOSI RENDELŐBE, AKINEK
AKUT BETEGSÉGE MIATT
EZ FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES, MERT OTT NAGYOBB A KORONAVIRUS-FERTŐZÉSNEK A VALÓSZÍNŰSÉGE!!!

KÉRJÜK, HOGY SAJÁT ÉRDEKÜKBEN AZ UTCÁN VÁRAKOZZANAK EGYMÁSTÓL LEGALÁBB KÉT MÉTERRE! EGY EMBER A BEJÁRÓBAN, EGY A VÁRÓBAN, EGY A RENDELŐBEN!
RECEPT, IGAZOLÁS KÉRÉS KIZÁRÓLAG TELEFONON TÖRTÉNJEN!

E-RECEPT!!!
RENDSZERESEN SZEDETT GYÓGYSZEREINEK RECEPTJEIÉRT SE MENJEN A RENDELŐBE, TELEFONON KÉRJE AZ E-RECEPTET!
A NEM SAJÁT E-RECEPTEKET IS KIADJA A PATIKA. AZ ÖN SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYA ÉS A MEGBÍZÓ TAJ KÁRTYÁJÁNAK FELMUTATÁSA KELL HOZZÁ.
LELETEKET, JAVASLATOKAT A POSTALÁDÁBA KÉRÜNK HELYEZNI!
(NÉGY MUNKANAP VÁRAKOZÁSRA TESSÉK SZÁMÍTANI!!!)

NÁTHÁS? KÖHÖG? LÁZAS?
HA ÖNNEK 37-38 FOKOS LÁZA VAN, KAPAR A TORKA, NÁTHÁS ÉS KÖHÖG, KÉRJÜK, NE MENJEN A RENDELŐBE, NE FERTŐZZÖN MÁSOKAT, HANEM FEKÜDJÖN, IGYON SOK TEÁT, SZEDJE A RECEPT NÉLKÜL KAPHATÓ LÁZCSILLAPÍTÓT (KALMOPYRIN VAGY RUBOPHEN), C VITAMINT, HASZNÁLJON ORRSPRAYT ÉS ACC 200-AT!
Orvosi rendelőbe, váróba NE menjen, tömegközlekedést NE használjon, MARADJON OTTHON!
TILOS A RENDELŐBEN MEGJELENNI A FENTI TÜNETEKKEL!!!
Amennyiben a fenti tüneteket észleli magán, kérjük telefonon hívja a háziorvost a következő számokon:
Dr. Jólesz József: 28/400-429
Dr. Lóska Izabella: 28/400-032

KORONAVÍRUS INFO VONAL
Amennyiben fertőzött területeken járt, vagy kapcsolata volt valakivel, aki az érintett területről érkezett és ezt követően láz, légzési nehézség, köhögés jelentkezik, kérjük, telefonon keresse fel orvosát vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámát, ahol a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása történik.
06 80/ 277-455
06 80/ 277-456
KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT ÉS TÜRELMÉT! VIGYÁZZANAK MAGUKRA ÉS EGYMÁSRA!

VÁLTOZIK A GYERMEKHÁZIORVOSI ELLÁTÁS RENDJE

Az új koronavírus megbetegedések miatt elrendelt vészhelyzetben csökkenteni kell az orvos-betegtalálkozók számát és a távkonzultációt kell előtérbe helyezni.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kéri az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65. év feletti orvosok és szakdolgozók semmilyen beteggel ne találkozzanak személyesen március 16-át követően. A háziorvosi és gyermekorvosi ellátást biztosító egészségügyi szolgáltatók mérjék fel azt is, hány olyan krónikus betegséggel élő, 65 évnél fiatalabb dolgozójuk van, akikre a koronavírus szintén fokozottan veszélyes lehet, ezért a betegekkel személyesen ők se találkozhatnak. A személyes betegellátás alól felmentett orvosok és szakdolgozók a távkonzultációkban működhetnek közre, azaz telefonon vagy elektronikus csatornákon felvehetik a betegek kórelőzményét, tanácsot adhatnak, vagy az e-recept rendelést végezhetnek.

Az országos tisztifőorvos a miniszter iránymutatásai alapján arra utasítja az összes alapellátó praxist, hogy törekedjenek az orvos-betegtalálkozó minimalizálására, és – a szakma szabályainak figyelembevétele mellett – a távkonzultációt helyezzék előtérbe. Ez nagy könnyebbséget jelent a betegeknek is, hiszen így lehetőség nyílik arra, hogy telefonon is elintézzék a gyógyszereik felíratását.

Járványügyi érdekből az egészségügyi személyzetnek gondoskodnia kell arról, hogy légúti fertőzési tünetekkel senki ne jelenjen meg a háziorvosi rendelőben, az ő ellátásukat távkonzultáció formájában kell megoldani. Akinél nehézlégzés jelentkezik, annak az Országos Mentőszolgálathoz kell fordulnia. Minden olyan pácienst, akinek a személyes vizsgálata nem tűnik feltétlen indokoltnak, ezentúl távkonzultációban lássanak el, ezzel is minimalizálva az orvos-betegtalálkozók számát.

Recept kérés kizárólag telefonon, rendelési időben történik. A recepteket a „felhőbe” küldjük és bármelyik patikában, bármikor kiválthatók lesznek 90 napig.

Rendelési időben a 06/28/500-025 vagy a 06/30/600-4430 vagy a 06/30/635-2608 telefonokat hívja türelmesen tanácsért.

Ha azonban:
– fertőzött területen ( Kína, Távol-Kelet, Irán,Izrael,Olaszország stb.) járt
– olyan személlyel érintkezett , aki a fenti területekről jött, lázas, köhög, de nem náthás
– akkor hívja a KORONAVÍRUS infót: 06/80/277-455, vagy 06/80/277-456

Kérem ennek szíves betartását és terjesztését, üdvözlettel:

Dr. Fischl Anna Tuovi
Házi gyermekorvos

 HIRDETMÉNY A JÁTSZÓTEREK FITNESZPARKOK BEZÁRÁSÁRÓL

Magyarország Kormánya 2020. március 14-én kihirdette az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló II. 45/2020. (III. 14.) Korm. rendeletét. A rendelet a kihirdetését követő napon, 2020. március 15-én lépett hatályba.

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében és a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ában biztosított felhatalmazás alapján, mint Aszód Város Polgármestere az alábbiak szerint rendelkezem.

2020. március 20-tól visszavonásig a városban található játszóterek, fitneszparkok bezárásra kerülnek.

1. JÁTSZÓTÉR FALUJÁRÓK ÚTJA 30. 1150/6
2. JÁTSZÓTÉR RICHLY E. PARK 26/21
3. JÁTSZÓTÉR GESZTENYE SOR 1357/47
4. JÁTSZÓTÉR FALUJÁRÓK ÚTJA 5/15 1357/94
5. FITNESZ PARK RICHLY E. PARK 26/21
6. FITNESZ PARK MADÁCH TÉR 1357/94
7. FITNESZ PARK TABÁN TÉR 645

Kérjük, hogy azon játszótereket, fitneszparkokat se vegyék igénybe, amelyek nincsenek körülkerítve, ezért bezárásuk nem lehetséges. Ezeknél a játszótereknél kizárólag figyelmeztető tábla fogja jelezni a tilalmat.

Vigyázzunk egymásra!
Aszód, 2020. március 20.

Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs
Aszód Város Polgármestere

FIZETÉSI MORATÓRIUMMAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

A Kormány 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelete alapján fizetési haladék (fizetési moratórium) lép életbe.

 • a fizetési moratóriumot a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló szerződések alapján már folyósított következő kölcsönökre, hitelekre kell alkalmazni:
 • ebbe a körbe tartoznak: lakáshitelek, szabad felhasználású jelzáloghitelek, babaváró hitelek, személyi kölcsönök, folyószámla hitelkeretek, hitelkártyák, pénzügyi lízingszerződések, kis és középvállalkozóknak nyújtott piaci és államilag támogatott hitelek
 • a fizetési moratórium alatt tőke, kamat, díjfizetési kötelezettsége nincs az ügyfélnek, ezek megfizetése elhalasztásra kerül a moratórium utáni időszakra
 • a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett tőke, kamat, díjtételeket a moratóriumot követően kell megfizetni, a moratórium alatt keletkező hiteldíjakkal egyetemben, melynek hatására a moratóriumot követő időszak havi törlesztőrészletei emelkedhetnek a moratórium előtti törlesztőrészlethez képest
 • a fizetési moratórium időszaka: 2020.március 19-től 2020. december 31-ig tart
 • a fizetési moratórium lejárata után a hitel eredeti futamideje a moratórium időszakával automatikusan meghosszabbodik
 • a fizetési moratórium önműködően életbe lép 2020. március 19-én, aki nem kíván részt venni a moratóriumban, annak ezt külön kell kérnie a banktól
 • a bejelentés megtételére az alábbi csatornákat javasoljuk:
 • ügyfélazonosítást követően a K&H Távbank a 06 (1/20/30/70) 335-3355-ös telefonszámon
 • a K&H e-bank e-posta felületét
 • a K&H mobilbankot
 • amennyiben rendszereik átállásának ideje alatt valamelyik kedves ügyfelünktől beszedésre kerültek a fenti összegek, azt pénzintézetünk természetesen visszautalja
 • Ügyfeleink a fizetési moratóriummal kapcsolatban, az K&H Távbankon a
  06 (1/20/30/70) 335-3355-ös telefonszámon érdeklődhetnek.
                                                                                                                   K&H Bank Zrt.

AZ IDŐS EMBEREK VÉDELMÉBEN

 • Idős embertársainkat fenyegeti leginkább a koronavírus. Aszódon 1113 fő 65 év feletti ember él.
 • Határozottan arra kérjük őket, hogy ne hagyják el otthonukat!
 • Idős társaink jelentős része nehezen kér segítséget. Ezért családtagjaikat, közvetlen szomszédjaikat arra kérjük, keressék meg a hatékony segítség formáit és ajánlják fel segítségüket idős embertársainknak.
 • A városban élő idős polgárainkat arra kérjük, hogy amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatna, jelentkezzenek a titkarsag@aszod.hu  vagy szilvia.ruzsom@aszod.hu e-mail címen, vagy a 06 28 500 691 telefonszámon 8 és 16 óra között.
 • Minden 65 év feletti időskorú személy 2020.03.20-ig személyesen felkeresünk, mely során részletes tájékoztatást kap arról, hogy milyen segítségeket tud biztosítani az önkormányzat.

TÁJÉKOZTATÓK

Tájékoztató a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében
Utazási ajánlás
Kérdések és válaszok az új koronavírusról
Élelmiszerek érintettsége a koronavírussal kapcsolatosan
Terjedhet-e a koronavírus ivóvízzel vagy szennyvízzel?
Hazaérkezőkkel kapcsolatos tájékoztatás
A közfürdők és a koronavírus

ASZÓD TERÜLETÉN MŰKÖDŐ KERESKEDELMI EGYSÉGEK FIGYELMÉBE!

(SZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGET VÉGZŐ VÁLLALKOZÁSOKRA KORLÁTOZÁS EGYENLŐRE NEM VONATKOZIK!)

A Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről a következőket rendeli el:

Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag töltőállomás és a dohánybolt kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni. A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

A szolgáltató szektorra – például manikűrös, fodrász, edzőterem – még nem vonatkozik a jogszabály, tehát nyitva lehetnek, ugyanakkor a kormány javasolja a járványügyi óvintézkedések fokozott betartását.