Üdvözöljük Aszód városában!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket városunk megújult honlapján. Honlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy Önök egyaránt hasznos, értékes és könnyen elérhető információhoz jussanak az önkormányzat és intézményei tevékenységéről, városunk társadalmi és kulturális életéről, értékeiről, továbbá segítséget nyújtson mindennapi ügyeik intézésében.

Legfrissebb híreink

Adószámla kivonat tájékoztatás gazdasági társaságok, egyéni cégek, egyéni vállalkozók részére

Tisztelt Adózó!

Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII.28.) Kormányrendelet 22.§ (2) bekezdése alapján az adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegéről, a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról NEM ÉRTESÍTI azt az adózót, aki (amely) bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére ELEKTRONIKUS ÚTON KÖTELEZETT, vagy választása szerint elektronikusan nyújtotta be a bevallását. Ezen adózóknak az adóhatóság az értesítési feltételek fennállása esetén ELEKTRONIKUS TÁJÉKOZTATÁST küld az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus ELÉRHETŐSÉGÉRŐL.

Felhívjuk a tisztelt adófizetőink figyelmét, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény. 9. § (1) bekezdés a) pont aa) alpont alapján 2018. január 1-jét követően a gazdasági társaságok, az egyéni cégek és az egyéni vállalkozók kizárólag elektronikus úton indíthatnak adóigazgatási eljárást!

Adószámla egyenlege a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalról (Önkormányzati Hivatali Portál) érhető el ügyfélkapus bejelentkezés után az „adóegyenleg lekérdezése” menüpontban! A Hivatali Portált Aszód Város honlapjáról is elérheti a Kezdőlap > Városháza > Ügyintézés > Elektronikus ügyintézés menüre kattintva!

Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás. Első látogatáskor, a BEJELENTKEZÉS gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus bejelentkezés) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait.

Az elektronikus ügyintézésről bővebb tájékoztatást https://aszod.hu/tajekoztato-az-elektronikus-ugyintezesrol oldalon talál.

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben képviselőként /meghatalmazottként kívánja az adóegyenleg lekérdezés funkciót használni, ennek feltétele az adóhatósághoz írásban – a jogszabályi feltételeknek megfelelő űrlapon és adattartalommal – bejelentett teljeskörű képviseleti jogosultság! Amennyiben képviseleti jogosultsága az adóhatósági rendszerben nem rögzített, az adóegyenleg lekérdezést nem tudja használni! A meghatalmazás az önkormányzati hivatali portálon Ügyindítás >Adóügy ágazat > Általános adónyomtatványok menüpont alatt érhető el.

Köszönjük együttműködését!

Aszódi Polgármesteri Hivatal

Lakossági fórum meghívó és hirdetmény

Aszód Város Polgármestere a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. § (2) bekezdése és Aszód Város Képviselő-testülete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól 9/2018. (V.18.) önkormányzati rendelete előírásai értelmében lakossági fórumot hív össze.

A lakossági fórum témája:
Aszód Város új Helyi Építési Szabályzat – partnerségi véleményezés

A témával kapcsolatos lakossági fórum időpontja:
2019. március 4. 17. óra
Helyszín: Kistérségi Gondozási Központ, Aszód, Petőfi utca 13.

A kapcsolódó anyagokat itt találja.

Koncepcio

Telepulesrendezési_eszkuzok_felulvizsg

Aszód, 2019. február 4.

Sztán István
polgármester

Tájékoztató a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról

Illusztráció: www.pixabay.com

2019. január elsejétől ASZÓD település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Továbbra is elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása. A rendszeresen karbantartott fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

A katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

•Ezt megteheti online a honlap ügyfélszolgálati oldalán, az Időpontfoglalás elektronikus űrlap kitöltésével., itt: http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat

•Telefonon az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. (Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-cs gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát. A katasztrófavédelem munkatársa visszahívja az ügyfelet, és megbeszélik az ellenőrzés napját és idejét.) Normál tarifával hívható számok: 06-70/641-8532, 06-70/667-9888,

•E-mailben, a levelet a kemenysepro.ugyfeIszolgaIat@kafved.gov.hu címre küldve.

•Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve.

•Személyesen a Pest Megyei Ellátási Csoport irodájában – 2045 Törökbálint Raktárvárosi út 1. valamint 1165 Budapest Diósy Lajos u. 28. alatt—hét főnként 8-20, a hét többi munkanapján 8-14 óráig biztosított a személyes ügyintézés lehetősége.

•A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik cl ügyfélszolgálatunkat.

Amennyiben családi házban él és a házba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprést egy-, vagy kétévente kötelező megrendelni egy kéményseprőcégtől. A megrendelés gyakorisága attól függ, hogy milyen fűtőeszköz van a kéményhez csatlakoztatva. Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente. A kéményseprésért fizetni kell. Az alábbi linken letölthető egy táblázat, amelyben ki lehet keresni, hogy az ország adott településén mely kéményseprőcégektől lehet megrendelni a munkát, itt: http://www.katasztrofavedelein.hu/letoltes/kemenysepres/Orszagos-nyilvtart-20180322.xls

Amennyiben társasházban él és a lakásba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő értesítést követően magától fog érkezni és ingyenesen elvégzi a sormunkát.

Amennyiben társasházban él és a lakásba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő magától érkezik, de a munka díját ki kell fizetni. Ha a lakásnak saját kéménye van, akkor az egész munka díját, ha a lakás a társasház gyűjtőkéményére van csatlakoztatva, akkor a munka rá eső részét kell kifizetni, például egy tízlakásos társasház esetén a munkadíj egy tizedét, (a társasházak éves sormunkaterveit itt – találja megyék szerinti bontásban: http://www.kemenysepres.hu/tevekenysegek/sormunkaterv_2018).

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőműszerük biztosított. Készpénzt nem kezelhetnek, és nem fogadhatnak el, ahol megrendelésre díjköteles munkát végeznek, azt utólag, számlán kell megfizetni.

Belügyminisztérium
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Gazdasági Ellátó Központ
Kéményseprő Ipari Igazgatóhelyettesi Szervezet
Pest Megyei Ellátási Csoport

Ideiglenes menetrend változás

A 80a Budapest – Hatvan vasútvonalon 2019. február 4-én életbelépő vágányzári menetrend és vonatpótlás kapcsán, az aszódi csatlakozások biztosítása érdekében, a Volánbusz a mellékelt tájékoztatóban foglalt ideiglenes módosításokat vezeti be a menetrendszerinti autóbuszközlekedésben.

FSZU-2019-008 Tájékoztató

A Volánbusz honlapján a kapcsolódó forgalmi hír az alábbi linken érhető el.

Volánbusz forgalmi hírek

Február 4-től Pécel és Aszód között szünetel a vonatforgalom

A Budapest-Hatvan vonalszakasz korszerűsítése projekt keretében a 2018. évben kivitelezési munkálatok zajlottak a Rákos-Pécel, az Isaszeg-Gödöllő és az Aszód-Tura vonalszakaszokon. Az építkezések miatt ezeken a vonalszakaszokon a vonatok csak egy vágányon közlekedhettek.

A 2019. február 4. és december 7. közötti időszakban Pécel és Aszód állomások között a munkálatok teljes vágányzár mellett folytatódnak.

Aszód–Galgamácsa állomások között 2019. április elsejétől várhatóan június elejéig nem közlekednek majd a vonatok, helyettük vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A buszpótlás megszervezése és az autóbuszok biztosítása a MÁV-START Zrt. feladata.

A MÁV-Start Zrt. illetékességébe tartozó kérdésekre, és a most következő időszakban várható forgalmi rend változásokról tájékoztatást  ad a tárgyban kiadott közlemény, melyet itt olvashatnak:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-4-tol-pecel-es-aszod-kozott-szunetel-vonatforgalom

A május közepétől érvényes forgalmi rend változásokról pedig azt megelőzően fog a MÁV és a NIF tájékoztatást adni.

Aszód állomás átépítése kapcsán a munkák az eredeti ütemtervnek megfelelően haladnak.

Aszód állomás felvételi épületének átépítése alatt ideiglenes konténerek kerülnek elhelyezésre, melyekben többek között megtalálható lesz egy pénztárkonténer és egy utasváró konténer, továbbá egy utasforgalmi szaniter konténer külön női-férfi oldallal.

A buszvégállomás felújítását követően, a projekt végén a buszforduló új burkolattal lesz ellátva, valamint új buszmegállók létesülnek esőbeállókkal. Az Aszódon létesülő új P+R parkoló kivitelezésének várható befejezése 2020. tavasza.

Az építkezéshez szükséges nagytömegű anyagszállítás döntőrésze vasúton, míg kisebb része közúton történik. A beszállító utakat, amelyeken a közúti anyagbeszállító fuvarozás zajlik, kivitelezőnek helyre kell a projekt végén állítania.

A belterületi utak kímélése érdekében Aszód városát a távolsági vonatokat pótló járatok elkerülik, így csak az elővárosi pótlóbuszok fognak megjelenni a 3. sz. főút aszódi átkelési szakaszán.

Tájékoztatás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi fordulójának eredményéről

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer  2019. évi fordulójának  Általános Szerződési Feltételek 15. pontja értelmében: 

A települési önkormányzat 2018. december 17-ig az önkormányzat hirdetőtábláján és a helyben szokásos egyéb módon köteles nyilvánosságra hozni a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat keretében általa nyújtott támogatások összesített adatait. Az adatok “A” és “B” típusú támogatottak szerinti bontásban a pályázók és a támogatottak számát, az összes megítélt támogatást, a támogatás átlagos mértékét és mindazokat az önkormányzat által informatívnak talált mutatókat tartalmazzák, amelyek nem alkalmasak a támogatásban részesítettek, illetve a pályázók személyének azonosítására.

A 2019. évi fordulóra összesen 5 fő nyújtott be pályázatot Az érvényes pályázatot benyújtók száma: 5 fő.

Aszód  Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Művelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottsága a 2018. december 10.  napján tartott ülésén  4 főt részesített támogatásban, 1 fő támogatási kérelmét elutasította, mert a becsatolt dokumentumok alapján nem érte  a 126/2017. (IX.21.) Kt. határozatban meghatározott  pontszámot.

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat 2019. évi támogatások adatai
“A” pályázók száma 5 fő
“B” pályázók száma 0 fő
Támogatottak száma “A” pályázat 4 fő
Nem támogatottak száma “A” pályázat 1 fő
Támogatás mértéke 4000 Ft/fő/hó
Összes támogatás összege 160 000 Ft

Eredményes tanulást kívánunk felsőfokú tanulmányaikkal összefüggésben.