Látni és látszani – Ingyenesen készülhetnek fel a télre a gépkocsivezetők

Foto: http://www.police.hu

Ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt és gépkocsijukat is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművezetők az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett Látni és látszani kampány részeként. Az akció 2017. december 8-áig tart.

A Látni és látszani kampány keretében a kezdeményezéshez csatlakozó optikus szakemberek megállapítják, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítják a dioptria méretét és tanácsot adnak a megfelelő szemüveg elkészítéséhez.

A másik cél a járművek felkészítése a téli időszakra ingyenes átvizsgálással. A vizsgálatra magánszemélyek és cégek is jelentkezhetnek. A gépjárművezetők részére a szervizek igazoló lapot állítanak ki a vizsgálaton való részvételről, és hogy a jármű megfelelt-e a jogszabályban előírtaknak.

További részletek és az akcióban résztvevő optikusok, szervizek listája a www.latnieslatszani.hu, a www.police.hu, és a http://www.baleset-megelozes.eu  weboldalakon érhető el.

Figyelem! 2017. december 8-áig mindenki élhet a lehetőséggel: vizsgáltassa meg látását, készítse fel járművét a megváltozott időjárási körülmények között való közlekedésre.

Országos Baleset-megelőzési Bizottság