Kezdőlap > Városháza > Hirdetőtábla > Közérdekű információk

Közérdekű információk

Tájékoztató a Bursa Hungarica pályázatok eredményéről

A 2018. évi fordulóra összesen 11 fő nyújtott be pályázatot Az érvényes pályázatot benyújtók száma: 7 fő.

Aszód  Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Művelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottsága a 2017. november 30. napján tartott ülésén  6 főt részesített támogatásban, 1 fő támogatási kérelmét elutasította, mert a becsatolt dokumentumok alapján az egy főre jutó jövedelem meghaladta a 126/2017. (IX.21.) Kt. határozatban meghatározott összeget.

A 6 fő támogatott pályázó részére 4 000 Ft/fő ösztöndíj került megállapításra egy hónapra.

Eredményes tanulást kívánunk felsőfokú tanulmányaikkal összefüggésben.

A NAV internetes oldalán nyújt segítséget a biztonságos internetes vásárláshoz

A biztonságos internetes vásárláshoz nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának új információs felülete, amelyen egyebek mellett a külföldről rendelt áruk esetében fizetendő vámokról és egyéb közterhekről tájékozódhatnak a vásárlók. :

Az adóhivatal tapasztalatai szerint egyre népszerűbb az internetes vásárlás, és folyamatosan nő az Európai Unión kívülről szállított küldemények száma is. Annak érdekében, hogy a megrendelt termékek gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció, ebben segít a NAV honlapjának új információs felülete, amely a https://www.nav.gov.hu/nav/internetes_vasarlas   linken érhető el. :

Példaként említették, hogy a honlapon olvasható információk segítségével a vásárló még a termék rendelése előtt ki tudja számolni, milyen költségekkel jár az Európai Unión kívüli országokból érkező árucikkek internetes vásárlása – írták. :

Arra is felhívták a figyelmet, hogy mielőtt valaki leadja internetes rendelését, fontos tájékozódnia az adó- és vámjogszabályokról. Alapvető információ, hogy az árut az Európai Unió területéről vagy unión kívüli országból szállítják-e. Gyakran ugyanis az Európai Unió valamely tagállamából rendelt áru gyártási, raktározási helye az unión kívüli ország, ezért amikor beérkezik az EU-ba a termék, azt vámkezeltetni kell. Ez vám- és adófizetési kötelezettséggel, valamint a postai szolgáltató adminisztrációs díjával járhat. A postaforgalomban érkező küldeményeket a Magyar Posta Zrt. kezeli – tették hozzá. :

MTI

 

Falugazdász fogadó órák

A falugazdász elérhetőségét és fogadó óráit a csatolt dokumentumban tekinthetik meg.
Falugazdász fogadó órák

Maczó Tamás  falugazdász
Gödöllői körzetközpont
2100 Gödöllő, Szabadság tér 1.
Mobil: +36 30  418 3789
E-mail:  maczo.tamas@nak.hu
Web: www.nak.hu

 

Tájékoztató az őszi, téli és tavaszi szünidei gyermekétkeztetésről  a 2017/2018 tanévre

Tájékoztatás honlapra
Szülői Nyilatkozat szünidei étkezés