Aszód Városkártya bevezetésének előkészítése, részletek az Aszódiaknak menüpont alatt!

 
 
 
Aszód gazdasága

Aszód város a térség központjaként már a múltban is elsősorban ipari – kereskedelmi - oktatási centrumként szolgálta a helyi- és környékbeli lakosság igényeit. A mezőgazdasági termelés másodlagos jellegű volt, s ez a jellemző a mai napig érvényes.

 

Az első világháború előtt repülőgépgyár, majd a közeli Ikladon villamos gépgyártás, napjainkban pedig autóalkatrész gyártás foglalkoztatta – foglalkoztatja az aszódiak és szomszéd települések nagy számát.

 

Az 2000-es évek elején a város önkormányzata a város déli-területén hozott létre ipari-vállalkozási övezetet, ahol zömmel kis vállalatok, vállalkozók végeznek termelő és szolgáltató tevékenységet. A későbbiek során város északi részén, a volt orosz laktanya területén is ipari-szolgáltatási övezet alakult ki.

 

A 3-as fűút Hatvan felé vezető szakaszán található a Magyar Honvédség egykori laktanyája, mely jellegénél, fekvésénél fogva kiváló lehetőséget biztosíthatna további vállalkozói tevékenységek végzésére. Sajnos az állami tulajdonban lévő ingatlan együttes évek óta üresen áll, állapota folyamatosan romlik. Önkormányzatunk hosszú ideje próbálkozik a volt magyar laktanya hasznosításának felgyorsítására, mindeddig sikertelenül.

 

A következő oldalakon a város önkormányzatának gazdasági tevékenységével kapcsolatos információk, Aszód középtávú Gazdasági Programja, Integrált Településfejlesztési Stratégiája olvasható.

 

Lehetőséget, elérhetőséget biztosítunk az Aszódon működő vállalkozások, vállalkozók részére, a Gazdasági Társaságok oldalon cégüket, vállalkozásukat bemutassák, esetleg új üzleti partnerre tegyenek szert.

 

Az Állásajánlatok oldalon a helyi- környékbeli vállalkozások munkaerő-igényének adunk teret azzal, hogy az állás lehetőségeket megjelenítjük.

 

Aszód, 2015. június 19.

 

Tisztelettel: Kovács Tamás alpolgármester